Η δημοτική σύμβουλος παρουσιαζόταν σαν ιατροδικαστής με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και με το πρόσχημα της γνωριμίας με εξιδεικευμένους άλλους γιατρούς και κέντρα, υποσχόταν σε καρκινοπαθείς «ενδεδειγμένα» φάρμακα, φυσικά με το αζημίωτο.
Θεσσαλονίκη-κομπογιαννίτισσα γιατρός: Σάλο έχει προκαλέσει στη συμπρωτεύουσα η υπόθεση μια ψευδογιατρού η οποία εξαπατούσε καρκινοπαθείς.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία συγγενούς της υποτιθέμενης γιατρού, η οποία δε δίστασε να εξαπατήσει ούτε και κοντινά της πρόσωπα που βρίσκονταν σε ανάγκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική σύμβουλος παρουσιαζόταν σαν ιατροδικαστής με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και με το πρόσχημα της γνωριμίας με εξιδεικευμένους άλλους γιατρούς και κέντρα, υποσχόταν σε καρκινοπαθείς «ενδεδειγμένα» φάρμακα, φυσικά με το αζημίωτο.
Η δράση της εκτείνεται σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, με θύματά της μέχρι και επαγγελματίες οδηγούς που ήθελαν να εξασφαλίσουν άδεια επαγγέλματος.
Θεσσαλονίκη-Κομπογιαννίτισσα γιατρός: Εξαπάτησε και τον κουμπάρο της
Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ο Τάσος Αποστολίδης, σύζυγος ασθενούς που εξαπατήθηκε και κουμπάρος της ψευτογιατρού, ο οποίος και την κατήγγειλε, σημείωσε πως όταν η σύζυγός του αρρώστησε το 2016, η υποτιθέμενη γιατρός εμφανίστηκε και έταξε γρήγορη νοσηλεία και σωστά φάρμακα.
«Μην γνωρίζοντας, την πιστέψαμε αφού ήταν άνθρωπος της εμπιστοσύνης μας. Μας έλεγε ‘μην στεναχωριέστε θα κανονιστώ να πάρεις τα γνήσια φάρμακα όχι αυτά που δίνουν στον κοινό λαό’. Μόνο χρήματα δίναμε, δεν είδαμε ποτέ φάρμακα».
Ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος έχασε πάνω από 1.300 ευρώ, κατέφυγε τελικά στη δικαιοσύνη αφού κατάλαβε την πλεκτάνη της κουμπάρας του.
«Ο κόσμος φοβάται να πάει στη δικαιοσύνη επειδή χρειάζονται πολλά χρήματα. Εγώ έφαγα στα δικαστήρια περισσότερα από όσα μου πήρε αυτή».
Η ψευτογιατρός καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή.
Πώς καθιερώθηκε η έκφραση “κομπογιαννίτες” γιατροί
Κομπογιαννίτες ονομάζονταν περιφρονητικά οι γιατροί που δεν είχαν τις απαραίτητες γνώσεις. Επί Τουρκοκρατίας, εκτός από τους εγκατεστημένους γιατρούς υπήρχαν και οι ταξιδεύοντες. Αυτοί δεν ήταν άξιοι, και συνδέονταν περισσότερο με τα βότανα. Περιφέρονταν στον δρόμο σοβαρότατοι, κρατώντας κιβώτιο γεμάτο φάρμακα, ο δε βοηθός τους, το «κοπέλλι» φώναζε: «γιατρός! γιατρικά! βότανα για κάθε αρρώστια!»
Εκτός από το κιβώτιο είχαν πάνω τους και ένα μεταλλικό κουτί γεμάτο με αλοιφές. Κρατούσαν στο χέρι ένα μεγάλο και χοντρό μπαστούνι με χοντρό λευκό κόκκαλο, και ένα φίδι τυλιγμένο σε όλο το μήκος του. Αναμεταξύ τους μιλούσαν τα κορακίστικα.