Κάθειρξη 7 ετών σε Τούρκο δουλέμπορο

134

Συνολική ποινή κάθειρξης επτά ετών και φυλάκιση τριών μηνών καθώς και συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 40.500 ευρώ, επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 40χρονο Τούρκο για τη μεταφορά τριών αλλοδαπών Συριακής καταγωγής, στο νησί μας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν στις 8 Ιουλίου 2021, οπότε και ο 40χρονος Τούρκος με ταχύπλοο σκάφος στο οποίο ήταν ο ίδιος κυβερνήτης, μετέφερε από τα γειτονικά παράλια τους τρεις αλλοδαπούς. Ο Τούρκος έγινε αντιληπτός από το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου την ώρα που το σκάφος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο.

Ο 40χρονος αλλοδαπός συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών, παράνομη επανείσοδο στη χώρα, κατηγορίες για τις οποίες χθες κρίθηκε ένοχος.

Ειδικότερα το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο καθώς και έξι μήνες φυλάκιση και 1.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για την παράνομη επανείσοδο στη χώρα μας (σε βάρος του υπήρχε απόφαση με την οποία ήταν στη λίστα ανεπιθύμητων της χώρας μας), δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και τριών μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 40.500 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

https://www.rodiaki.gr/article/467202/katheirxh-7-etwn-se-toyrko-doylemporo

ΠΗΓΗrodiaki.gr