Γερή καμπάνα σε 36χρονο Βολιώτη που παρέσυρε τροχονόμο επειδή… αγχώθηκε!

91

Σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 36χρονος, ο οποίος το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας προκειμένου να αποφύγει έλεγχο παρέσυρε με την μηχανή του και τραυμάτισε τον τροχονόμο!

Ο οδηγός οδηγήθηκε στα Δικαστήρια, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της απείθειας, της πρόκλησης σωματικής βλάβης από πρόθεση και της παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Αρχικά η πρόεδρος του Δικαστηρίου ενημέρωσε τον 36χρονο, που εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, ότι έχει δικαίωμα να προσλάβει έναν για να τον υπερασπιστεί. Ωστόσο, ο ίδιος είπε ότι δεν έχει χρήματα για δικηγόρο, η δικαστής του είπε ότι μπορεί να ορίσει το Δικαστήριο χωρίς να πληρώσει και τελικά ο άνδρας παραιτήθηκε του δικαιώματος αυτού και ζήτησε να δικαστεί.

Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε αστυνομικός της ΟΕΠΤΑ (Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων), που ήταν συνοδηγός στο περιπολικό. Όπως είπε στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, επί των οδών Ιάσονος, πριν την Κ. Καρτάλη, στον Βόλο, με τον συνάδελφό του οδηγό πρόσεξαν το δίκυκλο που κινούνταν χωρίς πινακίδες και αποφάσισαν να ελέγξουν τον οδηγό. Ο οδηγός άναψε τον φάρο του περιπολικού και ο ίδιος (συνοδηγός) βρήκε έξω και του έκανε σήμα να σταματήσει.

Τότε ο κατηγορούμενος σταμάτησε το δίκυκλο, έκανε πίσω (γιατί ο σηματοδότης στην Κ. Καρτάλη ήταν κόκκινο) και προσπάθησε να διαφύγει. Τότε έπεσε στον προφυλακτήρα διερχόμενου αυτοκινήτου, βρέθηκε στο έδαφος και στη συνέχεια σηκώθηκε, ανέβηκε ξανά στο μηχανάκι, πριν προλάβει να τον ακινητοποιήσει ο αστυνομικός και προσπάθησε να διαφύγει και πάλι. Τελικά, όταν έπεσε πάνω στον συνάδελφό του και τον τραυμάτισε, ο ίδιος πήρε το κλειδί από το μηχανάκι και τον ακινητοποίησε.
Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι το δίπλωμα του κατηγορούμενου είχε αφαιρεθεί από τον Αύγουστο και το δίκυκλο δεν είχε άδεια κυκλοφορίας, ούτε και πινακίδες, που έπρεπε ο 36χρονος να είχε καταθέσει στην Τροχαία, αλλά δεν το έκανε.

Αγχώθηκε γιατί θα «έτρωγε» κλήση

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι τα πράγματα έγιναν όπως τα περιέγραψαν οι αστυνομικοί, ζήτησε συγνώμη από τον αστυνομικό που τραυμάτισε και κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι δεν μπορεί να διανοηθεί πως έγιναν όλα αυτά.
Ο ίδιος είπε ότι δεν είχε πιεί αλκοόλ και όταν είδε τον αστυνομικό να του κάνει σήμα για να σταματήσει αγχώθηκε γιατί δεν είχε δίπλωμα και θα «έτρωγε» κλήση.
Σχετικά με τον τραυματισμό του αστυνομικού, είπε ότι βρέθηκε μπροστά στην πορεία του, άνοιξε το γκάζι για να φύγει και τον χτύπησε, χωρίς να έχει πρόθεση για κάτι τέτοιο και του ζήτησε συγνώμη για δεύτερη φορά.
Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε αν έχει καταδικαστεί ξανά, είπε ότι είχε καταδικαστεί για κλοπές και κατοχή ναρκωτικών το 2007 και μάλιστα εξέτισε ποινή φυλάκισης.

ΠΗΓΗnewsbreak.gr