Ζάκυνθος: Ποινή φυλάκισης 4 ετών σε γυναίκα που σκότωσε με παγοκόφτη τον σύντροφό της ευρισκόμενη σε άμυνα!

30

Ποινή φυλάκισης 4 ετών και ενός μηνός με αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας σε μια μητέρα, δυο ανήλικων παιδιών, η οποία το 2014 είχε μαχαιρώσει θανάσιμα με έναν παγοκόφτη τον σύντροφό της, στην Ζάκυνθο.
«Δεν είχα πρόθεση να κάνω τέτοιου είδους κακό, αλλά ήθελα να προστατεύσω εμένα και την κόρη μου. Ήταν μεθυσμένος, πήγε να με πνίξει, πήρε ένα αντικείμενο ό,τι βρήκα και τον χτύπησα. Ήθελα να τον πονέσω, όχι να του αφαιρέσω τη ζωή…» ανέφερε στην απολογία της η γυναίκα, η οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκισης.

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το νησί του Ιονίου, τον Σεπτέμβριο του 2014, αναβίωσε χθες στην αίθουσα του Δικαστηρίου, με την γυναίκα να «κερδίζει» την επιείκεια τακτικών και λαϊκών δικαστών, οι οποίοι την έκριναν ένοχη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βρασμό ψυχικής ορμής και παράνομη οπλοκατοχή.

ενδοοικογενειακή βία

Συνολικά, της επεβλήθη ποινή φυλακίσεως 4 ετών και ενός μηνός με αναστολή με δύο όρους, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της μια φορά το δίμηνο καθώς επίσης να είναι υπό επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής υπηρεσίας.

«Το Δικαστήριο σας αντιμετώπισε με μεγάλη επιείκεια, ανεστάλη η ποινή σας και από εδώ και πέρα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική, να κοιτάξετε τα παιδιά σας και την δουλειά σας», της είπε η πρόεδρος του ΜΟΕ Πάτρας.

ΠΗΓΗnewsbreak.gr