Δικαστίνα (που απολύθηκε πρόσφατα) δεν έβγαλε απόφαση ανακοπής και χήρα με παιδί με πρόβλημα υγείας χάνει το σπίτι της σε πλειστηριασμό

168

Η απόφαση επί της αίτησης ανακοπής έπρεπε να έχει εκδοθεί μέχρι χθες αφού σήμερα έχει προσδιοριστεί ο πλειστηριασμός του ακινήτου. Μάταια όμως περίμενε η προσφεύγουσα . Ερωτήματα γιατί δεν αφαιρέθηκε ο φάκελος εγκαίρως από την δικαστίνα!

Μια χήρα με παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της σε πλειστηριασμό, σήμερα το πρωί, γιατί η δικαστίνα που δίκασε την αίτηση ανακοπής του πλειστηριασμού, δεν εξέδωσε ποτέ απόφαση στερώντας έτσι το μοναδικό μέσο άμυνας που είχε και τη μοναδική πιθανότητα να γλιτώσει έστω για λίγο το “σφυρί”.

Η υπόθεση είναι πρωτοφανής και τα ερωτήματα πολλά καθώς η συγκεκριμένη δικαστίνα, αποφασίστηκε στις 3 Μαρτίου από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου να απολυθεί απο το δικαστικό σώμα λόγω πολυετών καθυστερήσεων.

Όμως αυτή η απόφαση αποπομπής δεν έχει εκδοθεί επίσημα και ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ερμηνεία που δίδεται , δεν μπορούν να της αφαιρέσουν ακόμη τον φάκελο. Είναι όμως έτσι;

Σπίτι σε πλειστηριασμό

Ένδικο μέσο

Η υπόθεση αφορά σπίτι στου Ζωγράφου που είχε τεθεί ως εγγύηση για να χορηγηθεί δάνειο 275.000 σε εμπορική εταιρία. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν πέθανε ο σύζυγος της γυναίκας και το δάνειο σταμάτησε να εξυπηρετείται. Έτσι το σπίτι – πρώτη κατοικία- της οικογένειας, στο οποίο μένουν η χήρα με το ενήλικο αλλά με προβλήματα υγείας παιδί της, βγαίνει , στο πλειστηριασμό. Και δεν προστατεύεται ως πρώτη κατοικία γιατί έχει μπει ως εγγύηση σε εμπορικό δάνειο. Έτσι το μοναδικό όπλο αυτής της γυναίκας ήταν να κάνει ανακοπή πλειστηριασμού (933 ΚπολΔ) η οποία συζητήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2021 από την συγκεκριμένη δικαστή.

Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για αύριο 23/3/2022 και ώρα 10 πρωινή συνεπώς η απόφαση επι της ανακοπής θα έπρεπε να έχει εκδοθεί μέχρι χθες στις 12 το μεσημέρι, αφού αργότερα δεν θα είχε κανένα νόημα. Η απόφαση όμως δεν εκδόθηκε.

Σπίτι σε πλειστηριασμό

Απόλυση

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος της γυναίκας πήγε στο πρωτοδικείο για να λάβει αντίγραφο για την ανακοπή, αλλά αντ’ αυτού ενημερώθηκε ότι η Πρόεδρος που δίκασε τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει αποφασισθεί από τον ΑΠ στις 3/3/2022 να απομακρυνθεί, αλλά ακόμη δεν έχει εκδοθεί επίσημα η απόφαση της αποπομπής της και ως εκ τούτου δεν μπορούν να της πάρουν ακόμη τον φάκελο. Και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί άφησαν να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια και να μείνει στα αζήτητα μια δικαστική απόφαση η οποία αφορά ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για μια γυναίκα και μητέρα. Γιατί εφόσον έβλεπαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να εκδοθεί η απόφαση δεν αφαίρεσαν εγκαίρως τον φάκελο ώστε να μην χαθούν οι ανελαστικές προθεσμίες;

ΠΗΓΗdikastiko.gr