Η πρώτη πανελληνίως τελεσίδικη απόφαση που υποχρεώνει ΠΑΕ σε αποζημίωση αστυνομικού καθιστώντας την υπεύθυνη για την ανυπαρξία μέτρων

92

Το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση για την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης σε δύο αστυνομικούς που υπέστησαν βαρείς τραυματισμούς στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Δικέφαλο και τον Ολυμπιακό, τον Μάρτιο του 2016 στην Τούμπα, κάνοντας δεκτή την αγωγή τους ενάντια στη ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Πρόκειται για την πρώτη πανελληνίως τελεσίδικη απόφαση που υποχρεώνει ΠΑΕ σε αποζημίωση αστυνομικού καθιστώντας την υπεύθυνη για όσα διαδραματίστηκαν  στην  έδρα  της ομάδας.

Το 2018, το πρωτοβάθμιο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ στους δύο ενάγοντες που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία  συμμετέχοντας σε διμοιρία των ΜΑΤ και κλήθηκαν να εφαρμόσουν μέτρα τάξης στο πλαίσιο του συγκεκριμένου ποδοσφαιρικού αγώνα.  Τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων, μέσα στο γήπεδο της Τούμπας, το απόγευμα της 2ας Μαρτίου 2016.

Οι δύο αστυνομικοί αναμένεται να λάβουν αποζημίωση για την αποκατάσταση της ηθικής τους βλάβης.  Ο ένας υπέστη κάταγμα στο πόδι και ο άλλος εκτεταμένα εγκαύματα από βόμβα μολότοφ που ερρίφθη από αγνώστους οπαδούς. Οι τραυματίες διακομίστηκαν  στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών ενώ παρέμειναν για πολυήμερη νοσηλεία.

ΠΗΓΗ .grtimes.gr

ΠΗΓΗgrtimes.gr