Νέες ντοπιαστικές εικόνες από την Αγιά Σοφιά: Κρεμούν παπούτσια σε εσοχές του ναού – ΦΩΤΟ

131

Οι Τούρκοι έχουν μετατρέψει χώρους του ναού σε… παπουτσοθήκες, καθώς κρεμούν τα παπούτσια τους σε εσοχές του Ναού.

Αγιά Σοφιά: Μετά από τον βανδαλισμό της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, νέες ντροπιαστικές εικόνες έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας όπου απεικονίζουν πως Τούρκοι κρεμούν παπούτσια σε εσοχές του ναού.

Όπως δείχνουν οι εικόνες, το μνημείο της UNESCO, που ο πρόεδρος Ερντογάν έχει μετατρέψει σε τζαμί, δεν υφίσταται μόνο «φυσιολογικές φθορές» αλλά υπάρχει έλλειψη σεβασμού που οδηγούν στην καταστροφή του..

Τις εικόνες. ανάρτησε στα social media ο υπεύθυνος του Δήμου Κωνσταντινούπολης για την προστασία της ιστορικής κληρονομιάς της Πόλης, Μαχίρ Πόλατ και δείχνει πως οι Τούρκοι έχουν μετατρέψει χώρους του ναού σε… παπουτσοθήκες, καθώς κρεμούν τα παπούτσια τους σε εσοχές του Ναού.

«Η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο που προσβάλει την αγιότητα και την ιστορική αξία της Αγίας Σοφίας. Ζητώ από τα αρμόδια ιδρύματα να βάλουν τέλος σε αυτήν την ντροπή απέναντι στην ευαισθησία των εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν αφιερώσει την ψυχή τους στην Αγία Σοφία. Δεν το βλέπουν αυτό οι 154 κάμερες και οι 69 αστυνομικοί ασφαλείας και τουρισμού;», δήλωσε ο Μαχίρ Πόλατ.

Εικόνα
ΠΗΓΗdikastiko.gr