Δικαστική δικαίωση για πατέρα: Το παιδί πρέπει να μένει δύο εβδομάδες το μήνα μαζί του και να υπάρχει επικοινωνία

110

Στην επικύρωση συμφωνίας μεταξύ των γονέων προχώρησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιώς μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Σε δικαστική διελκυστίνδα βρέθηκε το ανήλικο παιδί γονέων, που είχαν αποφασίσει να χωρίσουν, αλλά αρχικώς δεν κατάφεραν να βρουν λύση για τον τρόπο διευθέτησης του χρόνου τον οποίο θα περνούσε με τον καθένα.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και από τους δύο γονείς και εκεί τελικά κατέληξαν σε συμφωνία για το καθεστώς εναλλασσόμενης διαμονής του ανηλίκου.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο πατέρας του παιδιού θα πρέπει να διαμένει μαζί του δύο εβδομάδες το μήνα. Ειδικότερα αναφέρεται πως «θα διαμένει με το ανήλικο τέκνο του, συνεχόμενα με διανυκτερεύσεις, την πρώτη (1η) και τρίτη (3η) εβδομάδα έκαστον ημερολογιακού μήνα κάθε έτους και, συγκεκριμένα, θα παραλαμβάνει το ανήλικο τέκνο του την Δευτέρα κάθε 1ης και 3ης εβδομάδας έκαστον μήνα από το σχολείο του μετά το σχόλασμα ή από την κατοικία της μητέρας εφόσον η Δευτέρα της 1ης και 3ης εβδομάδας έκαστον μήνα δεν είναι σχολική ημέρα, και ώρα 10:00 πρωινή, και θα διαμένει μαζί του συνεχόμενα με διανυκτερεύσεις μέχρι την Δευτέρα της (2ης) και (4ης) εβδομάδας οπότε και θα το παραδίδει στο σχολείο του, κατά την έναρξη της σχολικής ημέρας ή στην οικία της μητέρας του περί ώρα 10:00 πρωινή, εφόσον δεν πρόκειται για σχολική ημέρα».Δικαστική Δικαίωση πατέρα

Επίσης ορίζεται πως για τις 5ες εβδομάδες του μήνα, όπου αυτές υφίστανται ανά έτος, αυτές θα επιμερίζονται μεταξύ των διαδίκων κατόπιν συμφωνίας τους.

Οι διακοπές και η επικοινωνία

Ειδικές προβλέψεις προβλέπονται για τους χρόνους των διακοπών σε εορταστικές περιόδους (όπως Χριστούγεννα ή Πάσχα), καθώς και για τις καλοκαιρινές διακοπές ή άλλες αργίες, όπου βάσει της δικαστικής απόφασης θα υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για τη διαμονή του ανήλικου.

Προβλέπεται πως ο πατέρας κατά τις εβδομάδες που δεν θα διαμένει με το τέκνο του, διατηρεί το δικαίωμα εξ’ αποστάσεως επικοινωνίας μαζί του με κάθε πρόσφορο μέσο (όπως τηλεφωνικά και μέσω βιντεοκλήσης από κάθε διαθέσιμο μέσο skype, viber, whats’ up)  και συγκεκριμένα για 15′ λεπτά και δύο φορές ημερησίως.

ΠΗΓΗdikastiko.gr