Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν γιατροί που τοποθέτησαν γαστρικό δακτύλιο σε 24χρονο και πέθανε

93

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το 2017

Δύο γιατροί κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο 24χρονου στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο είχαν τοποθετήσει γαστρικό δακτύλιο, επειδή ήταν υπέρβαρός, όμως μετά από μερικές μέρες έχασε την ζωή του. Έτσι, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 4 ετών και 20 μηνών για το περιστατικό που είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2017.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόκειται, από τη μία, για τον γιατρό που τοποθέτησε τον γαστρικό δακτύλιο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης κι, από την άλλη, για έναν συνάδελφό του από το νοσοκομείο της Καβάλας, όπου είχε διακομιστεί ο παθών μετά τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην υγεία του. Για τον πρώτο αποφασίστηκε να μετατραπεί η ποινή του προς 5 ευρώ, την ημέρα, καθώς είχε προηγούμενη αμετάκλητη καταδίκη για ανάλογο περιστατικό ασθενούς, ενώ για τον δεύτερο αποφασίστηκε να ανασταλεί η ποινή επί 3ετία.

Το Πλημμελειοδικείο τούς έκρινε ενόχους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείαςδια παραλείψεως. «Η παράλειψη έγκειται στην καθυστερημένη διάγνωση, μη έγκαιρη αντιμετώπιση τού περιστατικού» ανέφερε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, κατά την εκφώνηση της ετυμηγορίας. «Έδειξαν εμμονή στην πνευμονική εμβολή» πρόσθεσε η ίδια. Ο θάνατος του άτυχου 24χρονου, υπενθυμίζεται, πως είχε επέλθει από «πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας», σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως ανέφερε το grtimes.gr, το περιστατικό καταγράφηκε τον Μάιο του 2017. Ο 24χρονος από την Κεραμωτή Καβάλας, ο οποίος ήταν υπέρβαρος, είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου ενώ έλαβε τη διαβεβαίωση του χειρουργού ότι όλα θα πάνε καλά, παρά τις δικές του ανησυχίες.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή ο θάνατος επήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας.

ΠΗΓΗnewsbeast.gr