Δίκη για πλημμύρες Μάνδρας: Πάνω από 6 χρόνια κάθειρξης αποφάσισε το Δικαστήριο για τους 8 ενόχους της τραγωδίας

29

Αναγνωρίστηκε μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Παρούσα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η Ρένα Δούρου, η οποία κρίθηκε αθώα σύμφωνα με την απόφαση.

υλάκισης που ξεπερνούν τα έξι χρόνια επιβλήθηκαν στους οκτώ καταδικασθέντες για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής το 2017.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στο οποίο βρέθηκε από το πρωί η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, επέβαλλε στους κατηγορούμενους, συνολικές ποινές που ξεπερνούν τα έξι χρόνια, εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως.

Δίκη για πλημμύρες Μάνδρας-ποινές

eurokinissi

Πλημμύρες στη Μάνδρα-ποινές: Η απόφαση του δικαστηρίου

Οι δικαστές επέβαλλαν συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε 3 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ένας αντιπεριφερειάρχης, αλλά και ποινή 5 ετών και 14 μηνών σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερριάρχης που κρίθηκε ένοχος. Τέλος, σε ποινή 4 ετών και 22 μηνών καταδικάστηκε η τότε Δήμαρχος Μάνδρας. Σημειώνεται, ότι σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Πλημμύρες στη Μάνδρα-ποινές

eurokinissi

Πλημμύρες στη Μάνδρα-ποινές: Στους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε μόνο ένα ελαφρυντικό

Στους κατηγορουμένους αναγνωρίστηκε, μόνο ελαφρυντικό του σύννομου βίου και απορρίφθηκαν όλα τα υπόλοιπα. «Αποδείχθηκε ότι έζησαν μέχρι μια σύννομη ζωή και εν γένει έντιμη στον κοινωνικό και στον επαγγελματικό τους βίο» ανέφερε η εισαγγελέας, η οποία ζήτησε για την κατηγορία της πλημμύρας ποινή από 16 μήνες έως 2 χρόνια, για κάθε ανθρωποκτονία από αμέλεια 3 χρόνια για την καθεμία και για σωματικές βλάβες 6 μήνες για την κάθε μία. Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με 11 σωματικές βλάβες.

Πλημμύρες Μάνδρας-ποινές

eurokinissi

Η αθώωση της Δούρου

Αντιθέτως, σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη Πέμπτη, το Δικαστήριο έκρινε όπως έγραψε το dikastiko.gr αθώα την πρώην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου για όλα τα αδικήματα που αντιμετώπιζε.

Ειδικότερα, ομόφωνα αθώα κρίθηκε για την παράβαση καθήκοντος και κατά πλειοψηφία αθώα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμέλειας, της πλημμύρας εξ αμέλειας και των σωματικών βλαβών εξ αμέλειας.

Πλημμύρες Μάνδρας-ποινές

eurokinissi

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε επίσης ομόφωνα αθώους 12 εκ των 21 κατηγορουμένων για το σύνολο των αξιόποινων πράξεων που κατηγορούνταν, ανάμεσα τους ο τότε δήμαρχος Μεγάρων και ο τότε δήμαρχος Ελευσίνας, υπάλληλοι πολεοδομίας και υπάλληλοι επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων.

ΠΗΓΗdikastiko.gr