Λαμία: Ποινή κάθειρξης 10 ετών στον πρώην προπονητή που βίαζε ανήλικες – Τις δελέαζε με γαριδάκια και κρουασάν

43

Ο ηλικιωμένος υποχρέωσε την 13χρονη να παρακολουθήσει την ερωτική πράξη με την 15χρονη φίλη της, πριν προέβη σε ασελγείς πράξεις και σε αυτή.

Σε βαριά ποινή καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Λαμία πρώην προπονητής σε υπόθεση που εισήχθη στο ακροατήριο με σοβαρότατες κατηγορίες όπως είναι ο βιασμός ανηλίκων κοριτσιών κάτω των 15 ετών.

https://5c181591058fc18ac97031b0ef67d7ae.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Λαμία βιασμός ανηλίκων: Ποινή κάθειρξης 10,5 ετών 

Η Δικαιοσύνη απεφάνθη για την υπόθεση που είχε προκαλέσει οργή και αποτροπιασμό με τον πρώην προπονητή παιδικής ομάδας που τον Ιούνιο του 2018 συνελήφθη επειδή βίαζε ανήλικα κορίτσια ηλικίας 13 και 14 ετών. Συγκεκριμένα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 10 ετών και 6 μηνών.

Ο 69χρονος, σήμερα, παιδόφιλος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την κακουργηματική πράξη της ασελγούς πράξης με ανήλικη κάτω των 14 ετών κατ’ εξακολούθηση, αλλά και της ασελγούς πράξης με ανήλικη κάτω των 15 ετών, κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον κατηγορούνταν ότι είχε υποχρεώσει 13χρονη να παρακολουθεί εκείνον και τη 15χρονη φίλη της να συνευρίσκονται ερωτικά.

Το ΜΟΔ Λαμίας, ομόφωνα κήρυξε ένοχο τον 69χρονο για όλες τις παραπάνω κατηγορίες, μην αναγνωρίζοντας κανέναν ελαφρυντικό και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και έξι μηνών και χρηματική ποινή 55.000 ευρώ.

Λαμία βιασμός ανηλίκων

Freepik

Ωστόσο έδωσε στην έφεσή του αναστέλλουσα δύναμη και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό θα παραμείνει εκτός φυλακής.

Το χρονικό 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ηλικιωμένος είχε προσεγγίσει το μεγαλύτερο κορίτσι – που είναι Ρομά – εκμεταλλευόμενος τη φτώχειά του και την έλλειψη υποστηρικτικού οικογενειακού περιβάλλοντος, καταφέρνοντας έναντι χρηματικού ανταλλάγματος – 10 ευρώ – να συνευρίσκεται ερωτικά και μάλιστα τακτικά, μαζί της.

Παρουσιαζόταν μάλιστα ως φίλος και στήριγμα της οικογένειάς της, πηγαινοφέρνοντας ακόμη και για προπόνηση των μικρότερο αδελφό της στην παιδική ομάδα ποδοσφαίρου που ήταν υπεύθυνος ο ίδιος.

Με διάφορα δωράκια, γαριδάκια και κρουασάν προσέγγισε στη συνέχεια και την 13χρονη επίσης Ρομά, την οποία μάλιστα υποχρέωσε να παρακολουθήσει την ερωτική πράξη με την 15χρονη φίλη της, πριν προέβη σε ασελγείς πράξεις και σε αυτή.

Λαμία βιασμός ανηλίκων

Freepik

Αρχικά μάλιστα η 13χρονη είχε υποστηρίξει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από τον ηλικιωμένο, κατηγορία που δεν αποδείχτηκε στην προανακριτική διαδικασία.

Από την πλευρά του ο ηλικιωμένος είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες τις οποίες απέδιδε σε εκδικητικότητα από τις ανήλικες γιατί τις είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι εκδιδόντουσαν με υπερήλικα άτομα και αλλοδαπούς.

Είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2018 και είχε παραμείνει προσωρινά κρατούμενος ως το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, όταν ο Ανακριτής αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την παρουσίαση στο ΑΤ κατοικίας του, δύο φορές το μήνα.

ΠΗΓΗdikastiko.gr