Δολοφονία Άλκη: Βούλευμα-καταπέλτης κατά των 12 κατηγορούμενων – Παρατείνεται η φυλάκισή τους

82

Θα δικαστούν σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σύμφωνα με όσα ορίζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Το αίτημα της οικογένειας για διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα.

Με ένα βούλευμα-καταπέλτη το Συμβούλιο Πλημμειολοδικών Θεσσαλονίκης καθορίζει πως οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπάνου θα παραμείνουν στη φυλακή για άλλους έξι μήνες – η προφυλάκισή τους έληγε μέσα στον Αύγουστο – ενώ παράλληλα έκανε δεκτό και το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για διενέργεια της δίκης σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αποφάσισε, με βούλευμά του, την παράταση του χρόνου κράτησης των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του φιλάθλου του Αρη, Άλκη Καμπανού.

Μέσα στον Αύγουστο έληγε το εξάμηνο της προσωρινής τους κράτησης, το συμβούλιο αποφάσισε να την παρατείνει για έξι ακόμα μήνες και μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος, οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή από κοινού, έκαναν δολοφονική επίθεση που:

  • είχε σαφή αθλητική αναφορά και υπόβαθρο
  • έγινε σε τόπο και χρόνο που δεν συνδέονται με αθλητική εκδήλωση
  • χρησιμοποιήθηκαν όπλα ικανά να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή (να θυμίσουμε πως οι δράστες είχαν μαζί τους δρεπάνι μαχαίρια και μεταλλικούς σωλήνες

Για τους λόγους αυτούς, οι δικαστές έκριναν πως λόγω της βαρύτητας, της βιαιότητας και της αιτίας που ώθησαν στην πράξη, προκύπτει, αντικοινωνικότητα και σταθερή ροπή των κατηγορουμένων σε διάπραξη και νέων εγκλημάτων στο μέλλον και για αυτό παρέτειναν τον χρόνο κράτησης τους.

Δολοφονία Άλκη

ANT1

Δολοφονία Άλκη: Δεκτή η εισαγγελική πρόταση για δίκη σε ΜΟΔ

Σύμφωνα με το ίδιο βούλευμα, οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Άλκη Καμπανό παραπέμπονται να δικαστούν στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για τις εξής πράξεις:

  • Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του ‘Αλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού,
  • Ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,
  • Άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Δολοφονία Άλκη
ΠΗΓΗdikastiko.gr