Έγκλημα στη Μεσαρά: Ισόβια κάθειρξη στον 28χρονο για τη δολοφονία του 39χρονου κτηνοτρόφου

43

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, με συντριπτική πλειοψηφία 6-1 (μειοψήφησε η πρόεδρος) κηρύχθηκε αθώος.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου κήρυξε ένοχο τον βασικό κατηγορούμενο, τον 28χρονο Ρουμάνο για το έγκλημα στη Μεσαρά, δηλαδή τη δολοφονία του 39χρονου κτηνοτρόφου Νίκου Μπιτσακάκη επιβάλλοντας του ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 3 έτη φυλάκιση για τις κατηγορίες της οπλοφορίας οπλοχρησίας ψευδορκίας και πρόστιμο 1.250 ευρώ.

Με συντριπτική πλειοψηφία 6-1 (μειοψήφησε η πρόεδρος) κηρύχθηκε αθώος ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο 32χρονος Ρουμάνος που αντιμετώπιζε την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε ανθρωποκτονία. Για την αθώωση του δεύτερου κατηγορούμενου, ο συνήγορος του κ. Γιώργος Αθάνατος, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του.

Νωρίτερα την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 39χρονου τον Αύγουστο του 2021 στο Πετροκεφάλι, πρότεινε ο Εισαγγελέας.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η δίκη ξεκίνησε την Παρασκευή και στο εδώλιο κάθισαν δύο μάρτυρες, ένας 28χρονος και ένας 32χρονος. Ο πρώτος, ο οποίος δούλευε στα ζώα του θύματος και διέμενε σε ένα παλιό παράπηγμα δίπλα  στην κατοικία του Λαέρτη,  ήταν αντιμέτωπος με την κατηγορία για  ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ ο δεύτερος για συνέργεια επειδή φέρεται να δάνεισε στον συμπατριώτη του το φονικό όπλο.

Έγκλημα στη Μεσαρά

cretapost

Ωστόσο περίπου στις 11.00 το πρωί το Δικαστήριο διέκοψε, καθώς δεν εμφανίστηκαν δύο μάρτυρες των οποίων η κατάθεση θεωρείται καίρια, και οι οποίοι επρόκειτο να καταθέσουν για τον δεύτερο Ρουμάνο που κατηγορείται για συνέργεια. Το Δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφασίσει αν θα ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων ή αν θα συνεχίσει την ακροαματική διαδικασία.

Έγκλημα στη Μεσαρά: “Καταπέλτης” ο αστυνομικός

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση αστυνομικού της Ασφάλειας, που συμμετείχε τόσο στις έρευνες όσο και στις συλλήψεις για την υπόθεση. Ο αστυνομικός δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την έδρα και ήταν “καταπέλτης” για τον βασικό κατηγορούμενο.

Ο αστυνομικός ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις Αρχές και ως προς το πως έγινε η δολοφονία και επιχειρώντας να στρέψει τις υποψίες σε ντόπιο επιχειρηματία. Μάλιστα ο επιχειρηματίας και ο Ρουμάνος εξετάστηκαν κατ’αντιπαράσταση, με τον επιχειρηματία να έχει ισχυρότατο άλλοθι. Ο Ρουμάνος τότε, άρχισε να τρέμει και να τα “μασάει” και κατόπιν άρχισε να ομολογεί την πράξη του.

Απέναντι σε όσα έχει πει ο Ρουμάνος κατηγορούμενος για το θύμα, ότι ήταν βίαιος απέναντί του και ότι τον εξέδιδε σε ομοφυλόφιλους άνδρες έναντι αμοιβής, ο αστυνομικός αρκέστηκε να απαντήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως πράγματι υπάρχε θέμα, ωστόσο δεν μπόρεσε να επεκταθεί με δεδομένο ότι πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ανθρώπων, τα ονόματα των οποίων δε βρίσκονται στη δικογραφία.

Έγκλημα στη Μεσαρά

cretapost

Ο αστυνομικός ανέφερε επίσης στην Έδρα ότι ο 28χρονος έχει κάνει φυλακή στο παρελθόν για ληστεία σε βάρος οικογένειας στη Μεσαρά για 6 ευρώ!

Όσο για τον συγκατηγορούμενο, ο αστυνομικός εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν ενεπλάκη τυχαία από τον 28χρονο, καθώς αν δεν είχε σχέση, ο 28χρονος θα μπορούσε να αναφέρει ως συνεργό, ένα οποιοδήποτε πρόσωπο, αόριστα.

ΠΗΓΗdikastiko.gr