Δικαίωση για τον Αγγελίδη μετά το σοβαρό τροχαίο – Αυξήθηκε η αποζημίωση που θα λάβει

80

Απόφαση-σταθμός για τα τροχαία ατυχήματα

Δικαιώθηκε και στο Εφετείο ο γνωστός παρουσιαστής Κωνσταντίνος Αγγελίδης, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα που είχε την παραμονή των Χριστουγέννων του 2017, όταν ένα λεωφορείο άλλαξε αιφνιδιαστικά λωρίδα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, με αποτέλεσμα ο μοτοσικλετιστής να πέσει πάνω του.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης παρέμεινε για πολύ καιρό στο νοσοκομείο, υπεβλήθη σε διαδοχικά χειρουργεία και έμεινε παράλυτος με την σύζυγό του Εβελίνα Βαρσάμη να στέκεται βράχος στο πλευρό του.

Πέντε χρόνια μετά, υπόθεση εκδικάστηκε στο Εφετείο, με τον παρουσιαστή να δικαιώνεται ξανά, καθώς η απόφαση προβλέπει ότι θα λάβει μεγαλύτερη αποζημίωση, ενώ μειώνει το ποσοστό της συνυπαιτιότητας από 30% σε 20% επειδή δεν φορούσε κράνος. Επιπλέον, το Εφετείο επεσήμανε πως μοναδικός υπεύθυνος για το τροχαίο ήταν ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος από αμέλεια, δεν είχε τεταμένη την προσοχή του ως όφειλε.

Πρόκειται για απόφαση σταθμό για τα τροχαία ατυχήματα καθώς καταρρίφθηκε ο κανόνας που θέλει τον οδηγό που πέφτει πίσω από ένα όχημα να ευθύνεται κατ’ αποκλειστικότητα για το ατύχημα.

«Σήμερα πέντε χρόνια μετά το τραγικό βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων του 2017, ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης έχει σημεία βελτίωσης. Έχει βελτίωση και στο νοητικό και στο κινητικό επίπεδο. Δίνει έναν αγώνα να κάνει τις στοιχειώδεις ενέργειες αυτοσυντήρησης και αυτοεξυπηρέτησης. Σε αυτόν τον αγώνα στάθηκε δίπλα του βράχος η σύζυγός του» σημείωσε ο δικηγόρος του, Αγαμέμνονας Τάτσης μιλώντας στο T-Live και πρόσθεσε ότι «το ποσό που του επιδικάστηκε είναι ανάλογο της έκτασης και της βλάβης».

ΠΗΓΗnewsbreak.gr