Επιδόματα-έκτακτες παροχές: Τι θα δοθεί εντός Δεκεμβρίου & σε ποιους (ημερομηνίες)

86

Δημήτρης Κασιμάτης

Οδεύοντας προς τις γιορτές, επισπεύδονται οι παροχές και τα επιδόματα προς τους δικαιούχους. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί πληρωμές συντάξεων, δώρων αλλά και το άνοιγμα προγραμμάτων που θα δώσουν μια «ανάσα» προς τον κόσμο, σε μια δύσκολη οικονομικά και απαιτητική περίοδο, αφού οι υποχρεώσεις θα είναι -και αυτές- αυξημένες.

Αναλυτικά:

-Η αρχή γίνεται στις 5/12 όπου αναμένεται να ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής αδείας.

-Στις 20 Δεκεμβρίου “κλειδώνει” εκτός απροόπτου η εφάπαξ ενίσχυση των 250 ευρώ σε 1.194.806 χαμηλοσυνταξιούχους. Επίσης, την ίδια ημερομηνία,  θα καταβληθεί η επιταγή ακριβείας των 250 ευρώ για ανασφάλιστους υπερήλικες και άτομα με αναπηρία, η μιάμιση δόση του επιδόματος παιδιού και το διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα .

-Στις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τακτική καταβολή όλων των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ αντί στο τέλος του μήνα.

-Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου οι μη επιδοτούμενοι, μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στην ΔΥΠΑ π.ΟΑΕΔ θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ, υπολογίζονται σε περίπου 100.000.

-Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα λάβουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα το δώρο Χριστουγέννων.

-Στις 21 με 23 Δεκεμβρίου θα γίνει η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου 2023.

-Όσον αφορά το πρόγραμμα «Σπίτι μου» ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι έχει τεθεί σε διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο, ότι τελειώνει η διαβούλευση στις 7 του μηνός και στόχος είναι πριν από τα Χριστούγεννα να πάει στη Βουλή και να ψηφιστεί για να γίνει νόμος του κράτους.

– Από 14 Δεκεμβρίου θα έχουμε ανακοινώσεις για το “καλάθι των εορτών”.

Επίδομα θέρμανσης: Έως 21 Δεκεμβρίου οι πρώτες πληρωμές.

ΠΗΓΗaftodioikisi.gr