Στο 1/4 «κουρεύτηκε» το χρέος Ροδίτισσας

76

Αφορούσε δάνειο σε τράπεζες

Μόλις το ένα τέταρτο των χρεών της σε τράπεζες, θα πληρώσει 63χρονη κάτοικος Ρόδου η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να ενταχθεί στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Μία ακόμη σημαντική απόφαση με την οποία προέβη σε γενναίο «κούρεμα» χρεών, δίνοντας «ανάσα» σε 63χρονη συμπολίτισσά μας, εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρόδου.

Η 63χρονη είχε οφειλές σε τράπεζες συνολικού ποσού άνω των 100.000 ευρώ και τελικά θα καταβάλει μόλις 28.000 ευρώ, σε χρονικό διάστημα 20 ετών για να διασώσει την πρώτη κατοικία της.

Πιο αναλυτικά, η 63χρονη είχε διάφορες οφειλές σε τράπεζες, το ύψος των οποίων ανέρχονταν σε 103.944 ευρώ. Η ίδια έχει κατά το ήμισυ στην ιδιοκτησία της την κύρια κατοικία της, και ένα ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο (του 2001) καθώς και ένα χωράφι έκτασης περίπου έξι στρεμμάτων.

Η συμπολίτισσά μας είναι επίσης μητέρα δύο αγοριών που είναι φοιτητές, ενώ δεν εργάζεται και το εισόδημα του συζύγου της είναι τα μόνα χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειας.

Καθώς λοιπόν αδυνατούσε να καλύψει τις υποχρεώσεις της, η 63χρονη δια της δικηγόρου της κας Κατερίνας Λυρίου, προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας σχετική αίτηση στο Ειρηνοδικείο Ρόδου για να ενταχθεί στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών (νόμος Κατσέλη).

Το δικαστήριο, με την απόφασή του ρυθμίζει τις οφειλές της 63χρονης προσδιορίζοντας μηδενικές για χρονικό διάστημα τριών ετών, εξαιρεί την εκποίηση της κύριας κατοικίας της, το αυτοκίνητο της και το αγροτεμάχιο.

Με την ίδια απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Ρόδου,  επιβάλλει στη συμπολίτισσα μας να καταβάλει το ποσό των 28.505 ευρώ σε χρονικό διάστημα 20 ετών (δηλαδή 240 μήνες) και με ποσό δόσης 119 ευρώ ανά μήνα για τη διάσωση της πρώτης κατοικίας της.

ΠΗΓΗrodiaki.gr