Θεσσαλονίκη: Ένα μπουκάλι έλυσε την υπόθεση φόνου 40χρονης τοξικομανούς – Κάθειρξη 12 ετών σε 47χρονο

32

Η γυναίκα είχε βρεθεί αναίσθητη και άγρια χτυπημένη στο κεφάλι τον Αύγουστο του 2015

Ποινή κάθειρξης 12 ετών σε 47χρονο που κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο 40χρονης τοξικομανούς επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Η 40χρονη είχε βρεθεί αναίσθητη, χτυπημένη άγρια στο κεφάλι, μπροστά στο κτίριο της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, τον Αύγουστο του 2015. Η γυναίκα κατέληξε δύο μήνες αργότερα στο νοσοκομείο, χωρίς να ανακτήσει σε κανένα διάστημα της νοσηλείας της τις αισθήσεις της.

Ένα δακτυλικό αποτύπωμα σε μπουκάλι μπύρας έδωσε τη λύση στο μυστήριο της υπόθεσης, η οποία παρέμενε επί σειρά ετών ανεξιχνίαστη. Το μπουκάλι εντοπίστηκε στη σκηνή του εγκλήματος και κατέστησε κατηγορούμενο τον 47χρονο. Ο ίδιος φέρεται να ήταν άστεγος και, όπως η παθούσα, έκανε χρήση ναρκωτικών.

Μετά την πράξη του, ο θύτης διέφυγε στην πατρίδα του, την Αλβανία, και ακολούθως εγκαταστάθηκε στην Ιταλία. Κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής, πέρυσι εκδόθηκε στην Ελλάδα, οπότε απολογήθηκε σε ανακριτή και προφυλακίστηκε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Αρχικά, ο 47χρονος αρνούνταν κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, αλλά κατά την προσωρινή του κράτηση, τα εργαστήρια ταυτοποίησαν βιολογικό υλικό του ίδιου στα νύχια της παθούσας, με αποτέλεσμα να αλλάξει την υπερασπιστική του γραμμή.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, παραδέχθηκε ότι χτύπησε τη 40χρονη, αλλά όχι με σκοπό να τη σκοτώσει. Όπως ανέφερε, την ώρα που κοιμόταν αισθάνθηκε κάποιον να τον ψαχουλεύει, οπότε αντέδρασε. Ομολόγησε πως χτύπησε τη γυναίκα, απαντώντας στα χτυπήματα που δεχόταν από εκείνη.

Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, κατά πλειοψηφία 4-3 και με τις ψήφους των ενόρκων, για ανθρωποκτονία με δόλο. Οι μειοψηφήσαντες δικαστές έκριναν ότι θα έπρεπε να καταδικαστεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και μετά την καταδίκη του, επέστρεψε στις φυλακές.

ΠΗΓΗnewsbeast.gr