Με την πρόταση της Εισαγγελέως και την αγόρευση των δικηγόρων συνεχίστηκε σήμερα το Δικαστήριο για τον τραυματισμό της 24χρονης σήμερα κοπέλας από φωτοβολίδα πριν από 4,5 χρόνια περίπου στο Αγρίνιο κατά την διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα.
Η δίκη είχε ξεκινήσει την Δευτέρα, αλλά διακόπηκε και συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου. Ουσιαστικά η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του νεαρού που πέταξε την φωτοβολίδα με κατεύθυνση προς την διμοιρία των αστυνομικών, όμως αυτή άλλαξε κατεύθυνση και χτύπησε την κοπέλα που καθόταν σε ένα παγκάκι στην κεντρική πλατεία στο πρόσωπο. Όπως επισήμανε η Εισαγγελέας, η κοπέλα που τότε ήταν 19 ετών τραυματίστηκε βαριά και έχει πλέον μόνιμες βλάβες.
Ο δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας Γιάννης Ψάρης είπε ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε πολύ καλά ότι η κίνησή του να εκτοξεύσει την φωτοβολίδα θα προκαλούσε ζημιά. «Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει παλαίστρα το κεντρικότερο σημείο της πόλης και να τραυματίζει αθώους πολίτες», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ψάρης. Είπε επίσης ότι αν η φωτοβολίδα δεν είχε βρει την κοπέλα στο μάγουλο, αλλά στα μάτια ή την καρωτίδα, προφανώς θα ήταν νεκρή. Επειδή κατά την διάρκεια της δίκης είχαν εκφραστεί αμφιβολίες από την πλευρά της υπεράσπισης για το κατά πόσο ήταν το ίδιο άτομο που έριξε την φωτοβολίδα και όχι κάποιος άλλος που πιθανώς φορούσε παρόμοια ρούχα, ο κ. Ψάρης υποστήριξε ότι όλα αυτά ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία.
Στην συνέχεια αγόρευσαν και οι δικηγόροι των άλλων κατηγορουμένων και τέλος ο δικηγόρος υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου Χρήστος Τσιμπούκης, ο οποίος ανέλυσε με νομικούς όρους ότι ο εντολέας του δεν είχε δόλο ούτε είχε ως στόχο την κοπέλα, αλλά η φωτοβολίδα άλλαξε κατεύθυνση. Στην συνέχεια τόνισε ότι ενδεχομένως δεν επρόκειτο για φωτοβολίδα διότι η κοπέλα δεν έφερε εγκαύματα, πράγμα που είναι κάπως περίεργο αφού η φωτοβολίδα ήταν αναμμένη. Τόνισε ότι υπάρχει πιθανότητα ο τραυματισμός της νεαρής να προκλήθηκε από κάποιο τμήμα από τις κροτίδες κρότου – λάμψης που πετούσαν οι αστυνομικοί. Τέλος υποστήριξε ότι το υλικό που συνέλεξε η αστυνομία ως αποδεικτικό για να ταυτοποιήσει τον συγκεκριμένο νεαρό δεν ήταν επαρκές αφού βασίστηκε κυρίως στα ρούχα που φορούσε την συγκεκριμένη ημέρα.
Τελικά το Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του κατά πλειοψηφία αφού μια ένορκος εξέφρασε αμφιβολίες για το αν επρόκειτο για τον συγκεκριμένο. Η ποινή που πρότεινε η Εισαγγελέας ήταν 4 έτη για τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, 12 μήνες για βιαιοπραγίες, 4 μήνες για κατοχή φωτοβολίδας και 4 μήνες για την εκτόξευση. Κρατήθηκε ως είχε η πρώτη ποινή δηλαδή των 4 ετών και οι υπόλοιπες πήγαν κατά συγχώνευση, οπότε μειώθηκαν στους 10 μήνες. Οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, αφού από την διαδικασία δεν αποδείχθηκε ότι τέλεσαν κάποιο αδίκημα.