Θεσσαλονίκη: Ποινή 15 μήνες φυλάκισης για υπόθεση revenge porn – “Παραμένει το υλικό στο διαδίκτυο”

92

Το θύμα θα προσφύγει και στα αστικά δικαστήρια για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Την πρωτόδικη ποινή των 15 μηνών φυλάκισης διατήρησε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης που έκρινε ένοχο έναν 46χρονο ως δράστη εκδικητικής πορνογραφίας (revenge porn) σε βάρος της πρώην συντρόφου του το 2017.

«Το πρώτο συναίσθημα ήταν σοκ, δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να συμβεί σε μένα κάτι τέτοιο. Δεύτερον, υπήρξαν αμφίδρομα συναισθήματα, περίπλοκα, τη μία είχα νεύρα, την άλλη είχα τάσεις φυγής, κρίσεις πανικού» αποκαλύπτει 47χρονη που έπεσε θύμα εκδικητικής πορνογραφίας.

Ωστόσο, όπως εξηγεί στην ΕΡΤ, ακόμα και σήμερα βλέπει σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου τα βίντεο με προσωπικές στιγμές που είχε μοιραστεί με τον πρώην σύντροφό της. «Μια ζωή θα εκμεταλλεύονται άλλοι αυτά τα βίντεο, μια ζωή θα τρέχουν στο ίντερνετ και μια ζωή εγώ θα είμαι μέσα στον θυμό και στην ταραχή», αναφέρει.

Revenge porn: “Το βίντεο διακινείται στο διαδίκτυο”
Όπως μετέδωσε το ertnews.gr, η υπόθεση μεταφέρθηκε στα δικαστήρια μετά τη μήνυση της γυναίκας. Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επανέλαβε την ποινή των 15 μηνών φυλάκισης, που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον 46χρονο πρώην σύντροφο. Σήμερα ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

«Το θέμα είναι ότι η ζημιά έχει γίνει. Από ‘κει και πέρα έχει αναπαραχθεί το βίντεο από άλλους και πλέον διακινείται στο διαδίκτυο, το βλέπει οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο», τόνισε ο Αστέριος Πλάτσκος, συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν διακίνησε το βίντεο. «Είχε πει πως θα το κρατήσει για να το έχει και να το βλέπει και μετά θα το διαγράψει. Φυσικά, δεν το διέγραψε ποτέ», πρόσθεσε η 47χρονη. Το θύμα θα προσφύγει και στα αστικά δικαστήρια για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

ΠΗΓΗdikastiko.gr