Μητέρα δύο ανήλικων παιδιών έσωσε την περιουσία της διαγράφοντας οφειλή ύψους 845.000 ευρώ

212
ΔΑΝΕΙΑ

“Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του τις δυσμενείς συνθήκες τις οποίες αντιμετώπισε με τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου της και την ανάγκη να διατηρηθεί η κατοικία στην οποία πάντοτε κατοικούσε με την οικογένειά της” ανέφερε ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση

Την περιουσία της έσωσε μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και χήρα υπερχρεωμένου οφειλέτη, καθώς απαλλάχθηκε με πρόσφατη απόφαση από το Ειρηνοδικείο Πύργου, από οφειλές ύψους 845.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το patrisnews.com, στα πλαίσια εκδίκασης αίτησης του Ν. 3869/2010 (Ν. Κατσέλη), το δικαστήριο απάλλαξε τη σύζυγο υπερχρεωμένου οφειλέτη, η οποία αποδέχθηκε την κληρονομιά του αποθανόντος συζύγου της, από οφειλές ύψους 845.000 εκ του συνολικού ποσού των 932.000 ευρώ.

Με βάση το ρεπορτάζ, πρακτικά αυτό έχει ως αποτέλεσμα η σύζυγος να έχει πλέον την υποχρέωση να αποπληρώσει μόνο το ποσό των 87.000 ευρώ σε χρονικό διάστημα είκοσι ετών, ενώ με αυτό τον τρόπο προστατεύθηκε η κύρια κατοικία που ανήκε στο σύζυγό της και περιήλθε σε αυτήν μετά το θάνατό του.

ΠΗΓΗdikastiko.gr