Δολοφονία στο Μαρούσι: Κάθειρξη 8 ετών στην 18χρονη που μαχαίρωσε και σκότωσε τη φίλη της

437

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, εξέφρασε τη συντριβή της για την εγκληματική της συμπεριφορά και προετοιμάζεται προκειμένου να εισαχθεί μέσω πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή.

Σε ποινή κάθειρξης 8 ετών σε Κατάστημα Κράτησης Νέων καταδικάστηκε η 18χρονη που τον περασμένο Δεκέμβριο μαχαίρωσε φίλη της σε διαμέρισμα στο Μαρούσι.

Ειδικότερα, η 18χρονη, η οποία συνελήφθη μετά το αιματηρό περιστατικό στις 11 Δεκεμβρίου 2022 και ομολόγησε την πράξη της, κρίθηκε ένοχη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση της νεαρής κοπέλας, «μετά από εξαντλητική διαδικασία πέντε ημερών, ορισμένες εκ των οποίων και σε μεταμεσονύκτιες ώρες, το Δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση της 18χρονης εξέδωσε την απόφασή του, με την οποίαν την καταδίκασε να εκτίσει ποινή εγκλεισμού σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων, ύψους 8 ετών».

Υπενθυμίζεται, όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, ότι το μοιραίο βράδυ, μετά από έντονη λογομαχία στο σπίτι της 17χρονης τότε δράστιδας, είχε μαχαιρώσει με πολλαπλά χτυπήματα την 22χρονη.

Οι δυο τους διατηρούσαν στενή σχέση και μάλιστα το θύμα ήταν φιλοξενούμενη της 17χρονης, που έμελλε να την σκοτώσει. Ο πατέρας της 17χρονης ήταν εκείνος που ειδοποίησε την αστυνομία για το άγριο έγκλημα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί η -τότε- ανήλικη.

Μαχαίρωσε τη φίλη της: Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Μετά από εξαντλητική διαδικασία πέντε ημερών, ορισμένες εκ των οποίων και σε μεταμεσονύκτιες ώρες, το Δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση της 18χρονης εξέδωσε σήμερα την απόφασή του, με την οποίαν την καταδίκασε να εκτίσει ποινή εγκλεισμού σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων, ύψους 8 ετών.

Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας, όσο και οι γονείς της ανήλικης, επίλεκτος καρδιολόγος και επίλεκτη καθηγήτρια, θέλουμε να εκφράσουμε προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δικαστηρίου που εξέδωσε αυτήν την απόφαση την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας τόσο για τη διαδικασία, που ήταν υποδειγματική, όσο και για τη διδακτική και κοινωνιολογική προσέγγιση, την οποίαν έκαναν οι κυρίες δικαστές.

Η 18χρονη, η οποία ομολόγησε την ενοχή της, υπήρξε άριστη μαθήτρια, με τέλεια γνώση αγγλικών, γαλλικών, μουσικός τριών οργάνων και Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων νεανίδων, εξέφρασε τη συντριβή της για την εγκληματική της συμπεριφορά και προετοιμάζεται προκειμένου να εισαχθεί μέσω πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή.

ΠΗΓΗdikastiko.gr