Ομόφωνα ένοχοι χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκαν την Παρασκευή από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά οι επτά κατηγορούμενοι για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsbreak.gr.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, σήμερα η υπόθεση έφτασε ξανά στο ακροατήριο αφού ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που τους είχε χορηγήσει το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί στους πέντε από αυτούς.
Αυτή τη φορά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της χορήγησης ελαφρυντικού καταδικάζοντας τους σε ισόβια κάθειρξη μαζί με τρεις Τούρκους που συσκεύαζαν την ηρωίνη σε αποθήκη στο Κορωπί.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ένας Ιρανός όσο και ένας Τούρκος δικάστηκαν «ωσεί παρόντες», καθώς έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος είναι στο Βέλγιο μετά από πενθήμερη άδεια που έλαβε από τη φυλακή και ο Ιρανός επαναπατρίστηκε, αν και υπήρχε σε βάρος του απαγόρευση εξόδου από την χώρα…
Νωρίτερα, η Εισαγγελέας της Έδρας ζήτησε την απόρριψη του ελαφρυντικού για όλους τους κατηγορούμενους.
Ας θυμηθούμε όσα εξοργιστικά για τη δικαιοσύνη έλαβαν χώρα στην προκειμένη υπόθεση:
Η ηρωίνη του Noor One συνέχισε να σκοτώνει όσους την «ακουμπάνε» 7,5 χρόνια μετά τη σύλληψη του φορτίου των 2,1 τόνων. Νεκρός βρέθηκε σε διαμέρισμα στο Ντουμπάι (στις αρχές Σεπτεμβρίου 2021) και ο Βασίλης Γεωργιάδης, επιχειρηματίας και ένας από τους μάρτυρες στην υπόθεση, ο οποίος είχε ζητήσει να καταθέσει, αλλά δεν κλήθηκε τελικά από τις ανακριτικές αρχές, αυτές που επέβαλαν περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου σε έναν Ιρανό κατηγορούμενο για να επιτρέψουν λίγο αργότερα τη διοικητική του απέλαση!!! Ενώ στο καλό άνθρωπο … κατηγορούμενο για 2 τόνους ηρωίνη από την Τουρκία του έδωσαν και μία πενθήμερη άδεια, για να εξαφανιστεί, κάτι σαν την υπόθεση Χριστοφοράκου, που τον συνόδεψαν μην τυχόν και μείνει στην Ελλάδα και μπλέξουν και άλλοι μεγαλοσχήμονες στις βρώμικες υποθέσεις. Πρόκειται για τον 10ο κατά σειρά θάνατο ατόμου που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την υπόθεση. 10 θάνατοι, σχεδόν όλοι ύποπτοι, σε τρεις ηπείρους μέσα σε έξι χρόνια. Η αιτία θανάτου του Β. Γεωργιάδη παραμένει άγνωστη, καθώς, κατά περίεργο λόγο, εκδόθηκε πιστοποιητικό θανάτου του στις 3 Σεπτεμβρίου, χωρίς να γίνει αναγνώριση στο πτώμα του και χωρίς επίσης να γίνει νεκροψία και νεκροτομή. Δίπλα του φέρεται να βρέθηκε νεκρό και το σκυλί του. Η σορός του παραμένει ακόμη στα Εμιράτα, καθώς δεν την έχουν παραλάβει οι οικείοι του, ενώ είναι άγνωστο πού βρίσκονται τα προσωπικά του είδη, μεταξύ των οποίων οι σημειώσεις και οι υπολογιστές του.
Ο ίδιος, όπως έλεγε, ζούσε σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας, καθώς του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τα Αραβικά Εμιράτα εξαιτίας καταδίκης που είχε για οικονομική υπόθεση. Είχε έρθει πολλές φορές σε επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στα Εμιράτα με σκοπό να μεταφερθεί το αίτημά του να καταθέσει. Το ίδιο είχε μεταφέρει και σε πολλούς δημοσιογράφους που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση. Ο εισαγγελέας Εφετών Ο. Τζορμπατζόγλου είχε ζητήσει να ληφθεί η κατάθεσή του. Είχε τεθεί το ζήτημα να σταλεί στο Ντουμπάι δικαστικός λειτουργός για να λάβει την κατάθεσή του. Κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ.
Υπενθυμίζεται πως το Ντουμπάι, τόπος διαμονής του Β. Γεωργιάδη, δεν ήταν ένα τυχαίο μέρος ως προς την υπόθεση του ναρκώ-πλοιου, αλλά ο τόπος στον οποίο εμφανίζονταν συνεχώς οι βασικοί κατηγορούμενοι, εκεί από όπου ξεκίνησε το πλοίο, η χώρα που είχαν ως έδρα εμπλεκόμενες εταιρείες και εκεί που εμφανίζονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί με τα ύποπτα εμβάσματα.
Ο Β. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του («Αυγή», 1.11.2020) είχε πει: «Το 2013 έφτασε στα αυτιά μου η πληροφορία, από άνθρωπο ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια γι’ αυτή την υπόθεση, ότι υπάρχει εμπλοκή του Έλληνα πρεσβευτή στο Ντουμπάι σε υπόθεση διαφθοράς για να φύγει το πλοίο. Όταν πιάστηκε το πλοίο στην Ελλάδα, μου ήρθαν επιπλέον πληροφορίες. Ποιοι ήταν οι εμπλεκόμενοι, γιατί, ποιος ήταν ο ναυλωτής του καραβιού, ποιος έβαλε τα λεφτά. […] Επιχείρησα να μιλήσω και με τον ανακριτή, τον κ. Πετρόπουλο, αλλά αρνείται να μου μιλήσει». Ο ίδιος φέρεται να είχε μιλήσει τρεις φορές με προηγούμενη ανακρίτρια, η οποία ωστόσο παραιτήθηκε από το σώμα και έφυγε για την Αμερική. Ζητούμενο πλέον είναι αν θα υπάρξει αίτημα των ελληνικών δικαστικών αρχών για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του μάρτυρα.
Οι 10 νεκροί του Noor One
● Στις 26/9/2014, τρεις μήνες μετά τις συλλήψεις στην Ελλάδα, δολοφονούνται στο προάστιο Τσεκμετζέ της Κωνσταντινούπολης η κόρη του διαβόητου εγκληματία Σερίφι Ζιντάστι (καταζητούμενος σήμερα) και ο 23χρονος οδηγός της.
● Στις 26/12/2014 δολοφονούνται στο ίδιο προάστιο της Κωνσταντινούπολης δύο νεαροί Τούρκοι, ο Χατζή Οσμάν Σεζέν και ο Χιχμέτ Αχτεμάρ που ο Ζιντάστι θεωρούσε δολοφόνους της κόρης του.
● Τον Μάρτιο του 2015 δολοφονείται με πυροβόλο όπλο στην Κωνσταντινούπολη ο 48χρονος Ιρανός Αχμέντ Σαχίντ, διαβαθμισμένο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και στενός συνεργάτης του Ζιντάστι.
● Στις 21/7/2015 ο 41χρονος Τούρκος συλληφθείς Σερχάν Μπασκάλ πεθαίνει ξαφνικά κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο στον Ερυθρό Σταυρό. Ηταν τετραπληγικός εκ γενετής με αυτοάνοσο νόσημα.
● Στις 15/4/2016 πεθαίνει στο Τζάνειο Νοσοκομείο από έμφραγμα ο 32χρονος Ινδός μηχανικός του πλοίου, Σριβάσταβα Κουμάρ. Ηταν αποφυλακισμένος και προσωρινά διαμένων στο Αστυνομικό Κρατητήριο Δραπετσώνας λόγω φτώχειας.
● Στις 21/6/2018 σκοτώνεται σε περίεργο τροχαίο δυστύχημα στο Οντάριο του Καναδά ο 46χρονος επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Καζινάκης (εταιρεία Fairwinds), ο οποίος είχε καταθέσει προανακριτικά στις αρχές για την υπόθεση ως μάρτυρας, αλλά δεν είχε εμφανιστεί στη χώρα για να καταθέσει. Στο ίδιο δυστύχημα σκοτώθηκε και ένας 32χρονος Καναδός, αδελφός του πρώην υπουργού Μεταφορών του Οντάριο.
● Στις 3 Σεπτεμβρίου στο Ντουμπάι βρίσκεται το πτώμα του Βασίλη Γεωργιάδη, ο οποίος ζητούσε επί 3 χρόνια να καταθέσει για την υπόθεση. Μάταια.