Καταδικάστηκαν την Πέμπτη (13/2) στο Τριμελές Καβάλας Αντιδήμαρχος και μηχανικός του Δήμου Παγγαίου καθώς θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για κακοτεχνία στο οδόστρωμα, εξ αιτίας της οποίας τον Ιούνιο του 2021 σημειώθηκε σύγκρουση δικύκλων με απολογισμό έναν νεκρό και έναν τραυματία. Ο νεκρός ήταν αγρότης και κάτοικος Νέας Περάμου, ηλικίας 25 μόνο ετών.
Το περιστατικό έγινε σε αγροτικό δρόμο μεταξύ Νέας Περάμου και Ελευθερών. Στο σημείο υπήρχε για πολύ καιρό λακκούβα, εξ αιτίας -όπως αναφέρθηκε- παρέμβασης στο δίκτυο άρδευσης. Ο άτυχος οδηγός με ελιγμό απέφυγε την λακκούβα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο δίκυκλο που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Στο δικαστήριο αναφέρθηκε έγγραφο της Αστυνομίας από το 2019 που επεσήμανε το πρόβλημα. Κατατέθηκε ότι με ίδιο περιεχόμενο υπήρξαν κι άλλα προειδοποιητικά έγγραφα της ίδιας υπηρεσίας. Κατά τους μάρτυρες λίγες μέρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο υπήρξε παρέμβαση αποκατάστασης της ανωμαλίας στον δρόμο.
Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν συγκεκριμένη ενημέρωση για την λακκούβα, το έργο στην άρδευση – υποστήριξαν- έγινε από ιδιώτη. Για τα έγγραφα της Αστυνομίας, τα χαρακτήρισαν γενικά και αόριστα και όχι συγκεκριμένα για το σημείο του τραγικού περιστατικού.
Μετά από μια πολύωρη διαδικασία το Τριμελές έκρινε τους δύο κατηγορούμενους ένοχους και για τις δύο κατηγορίες: Ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο. Συνολική ποινή φυλάκισης σε κάθε έναν κατηγορούμενο 2 χρόνια και 3 μήνες. Με αναστολή. Ανασταλτικό χαρακτήρα έχει και η έφεση που κατέθεσαν. Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως ήταν υπέρ της καταδίκης των δύο κατηγορούμενων.