Ένοχη για πλαστογραφία μετά χρήσεως και κατ’ εξακολούθηση και απάτη κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας μια νεαρή ιδιωτική υπάλληλος σε κατάστημα ειδών κινητής τηλεφωνίας στην Καλαμάτα.
Η κοπέλα κρίθηκε ένοχη ότι είχε καταρτίσει 16 πλαστές αιτήσεις πελατών πως δήθεν ήθελαν να συμβληθούν με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και λάμβαναν συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Η υπάλληλος στην απολογία της αρνήθηκε τις κατηγορίες, επισημαίνοντας πως πράγματι είχε παραλάβει ως υπάλληλος του καταστήματος κάποιες από τις επίδικες αιτήσεις, αλλά όχι πως είχε η ίδια παρουσιάσει ψευδή στοιχεία. Απέδωσε, δε, τις κατηγορίες σε σκευωρία σε βάρος της.
Ωστόσο, οι ισχυρισμοί της δεν έγιναν πιστευτοί και έτσι το δικαστήριο την έκρινε ένοχη, επιβάλλοντάς της ποινή φυλάκισης και για τις δύο κατηγορίες 2 ετών με 3ετή αναστολή.
16 αιτήσεις
Σύμφωνα με τις κατηγορίες που κρίθηκε ένοχη, από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2012 προώθησε στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας 16 αιτήσεις ατόμων που δήλωναν ότι επιθυμούσαν να γίνουν πελάτες και ζητούσαν να τους παρασχεθεί σύνδεση κινητής τηλεφωνίας και να λάβουν παροχές και εμπορεύματα. Οι αιτήσεις αυτές συνοδεύονταν από 21 συσκευές κινητών τηλεφώνων και 9 usb stick.
Στις αιτήσεις είχαν αναγραφεί πραγματικά στοιχεία προσώπων, όμως λανθασμένες διευθύνσεις κατοικίας.
Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται όταν κάποια από τα άτομα αυτά, πηγαίνοντας να διεκπεραιώσουν άλλες υποθέσεις τους στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ενημερώνονταν για οφειλή που είχαν από τις συνδέσεις αυτές και δήλωναν άγνοια.
Απολογία
Στην απολογία της, η κοπέλα είπε ότι το 2012, επειδή δεν παρευρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στις αρχές του έτους το κατάστημα, άρχισε να υπάρχει από το αφεντικό της πιεστική συμπεριφορά. Αυτό, όπως σχολίασε, την ανάγκασε στις 31 Ιουλίου να πάει στο γραφείο του και να δηλώσει παραίτηση. Περιέγραψε ότι της ζήτησε να ανοίξει και το απόγευμα το κατάστημα, μιας και ήταν υπεύθυνη, και να φύγει από την επόμενη ημέρα. Υποστήριξε ότι έτσι έγινε και πως επειδή είχε υπόλοιπο αδείας, την έβαλαν σε άδεια, αν και η ίδια επιθυμούσε να την πληρωθεί.
Ανέφερε ακόμη ότι στο κατάστημα είχε γίνει απογραφή στην οποία παρευρέθηκε και η ίδια και ήταν όλα εντάξει, ενώ μετά βρήκε δουλειά σε άλλο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Υποστήριξε ότι ένα μεσημέρι η ιδιοκτήτρια του προηγούμενου καταστήματος πήγε και την περίμενε έξω από τη νέα της δουλειά. Εκεί την ενημέρωσε πρώτη φορά για τα προβληματικά συμβόλαια και της είπε ότι η επιχείρηση έχει χρεωθεί με 3.500 ευρώ και πρέπει να τα πληρώσει η ίδια. Τους είπε ότι δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο και αρνήθηκε να δώσει χρήματα. Χθες εξήγησε στο δικαστήριο πως θεώρησε ότι επειδή έπρεπε να της καταβάλλουν 2.800 ευρώ από τα δεδουλευμένα της, οι πρώην ιδιοκτήτες το έκαναν αυτό για να τα γλυτώσουν.
Ένοχη
Στη συνέχεια εξήγησε ότι στις συσκέψεις που έκαναν στην επιχείρηση, τους έλεγαν πως, όταν κάποιος τους πάει ταυτότητα, τη δέχονται και προχωρούν τα συμβόλαια. Και αυτή, όπως είπε, έκανε αυτό ακριβώς και δεν προχωρούσε σε άλλη διασταύρωση στοιχείων.
Αρνήθηκε δε ότι παραδέχθηκε στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος ότι είχε κάνει τις πράξεις αυτές και ότι ζήτησε συγγνώμη.
Σε επισήμανση της προέδρου της Έδρας, πως ένα από τα κινητά τηλέφωνα που αποκτήθηκαν με αυτές τις συμβάσεις το πήγε η ίδια σε κατάστημα σέρβις στη Μεσσήνη, αρνήθηκε ότι συνέβη ως γεγονός.
Καταλήγοντας είπε πως είναι το θύμα όλης της ιστορίας, καθώς όταν διαπίστωσαν ότι λείπουν αυτά τα χρήματα, ήταν εύκολο να ρίξουν τα βάρη πάνω της, τονίζοντας πως ήταν υπεύθυνη του καταστήματος και της αποθήκης και θα μπορούσε να έχει αφαιρέσει με άλλον τρόπο κινητά τηλεφώνα αν το επιθυμούσε.
Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας Έδρας, Φωτεινή Γκιντώνη, τόνισε πως από τη διαδικασία και τις μαρτυρίες αποδείχτηκε ότι οι ισχυρισμοί της κατηγορούμενης κοπέλας δεν ευσταθούν, ενώ δεν έδωσε εξηγήσεις πώς κινητό από αυτές τις αιτήσεις η ίδια το πήγε στο κατάστημα σέρβις στη Μεσσήνη. Ζήτησε, λοιπόν, την ενοχή της και η πρότασή της έγινε δεκτή από το δικαστήριο.