Ελπίδες για την απελευθέρωση μιας από τις σημαντικότερες εκτάσεις που διαθέτει προς αξιοποίηση στην περιοχή του Π. Ψυχικού γεννά για την «Κέκροψ» η απόφαση του Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας έγινε δεκτή η αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει η εισηγμένη εναντίον προγενέστερης απόφασης του Εφετείου Αθηνών. Ο λόγος για την έκταση των πρώην Λατομείων του Π. Ψυχικού, επιφάνειας 300 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Τουρκοβουνίων, που αποτελεί αντικείμενο διεκδίκησης από το ελληνικό Δημόσιο από το 1988.
Οπως αναφέρει η «Κέκροψ», μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, πλέον η υπόθεση θα επιστρέψει στο Εφετείο Αθηνών, το οποίο θα πρέπει να εκδώσει νέα απόφαση. «Μια θετική απόφαση του Εφετείου για την εταιρεία θα έχει ως αποτέλεσμα την τελεσίδικη αναγνώριση της κυριότητας των ακινήτων σε επιδικία και την εγγραφή τους στο ενεργητικό της εταιρείας», αναφέρει σχετικά η εισηγμένη. Παράλληλα, το σημαντικότερο για τους μετόχους της εταιρείας, είναι ότι θα αποκτήσει τη δυνατότητα αξιοποίησης και ανάπτυξης εκτάσεων-«φιλέτων» στην περιοχή του Π. Ψυχικού, σε μια περίοδο που η ζήτηση επιστρέφει, σταδιακά, στην αγορά κατοικίας και το αγοραστικό ενδιαφέρον για ακίνητα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών φαίνεται πως αναζωπυρώνεται, ιδίως από ξένους επενδυτές. Αντικείμενο της αντιδικίας είναι οικόπεδα 194, 31 και 18,8 στρεμμάτων αντίστοιχα, αν και οικοδομήσιμο είναι μόνο ένα μικρό μέρος αυτών, καθώς ένα μεγάλο μέρος της έκτασης έχει κηρυχθεί αναδασωτέο.
Υπενθυμίζεται ότι το 1988, το ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, διεκδικώντας την ιδιοκτησία της επίμαχης έκτασης. Η αγωγή απορρίφθηκε το 1997, αλλά το Δημόσιο άσκησε έφεση, η οποία το 2014 έγινε δεκτή από το Εφετείο Αθηνών. Με τη σειρά της, η διοίκηση της «Κέκροψ» κατέθεσε αίτηση αναίρεσης της συγκεκριμένης απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, που όπως αναφέρθηκε έγινε εντέλει δεκτή. Το «στοίχημα» για την εισηγμένη, η οποία ελέγχεται από τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Intrakat είναι μεγάλο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα περιοριστεί σημαντικά το δυνητικό αντικείμενο μελλοντικών αναπτύξεων, δεδομένου ότι η πλειονότητα των οικοπέδων της εταιρείας είτε διεκδικείται από το Δημόσιο είτε έχει κηρυχθεί απαλλοτριωτέο.