Δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα προσφεύγουσας, αποδεχόμενο ότι όλοι την αποκαλούσαν «Ασημίνα» και όχι «Ανδρομάχη», όπως είναι το βαπτιστικό της όνομα.Το «πράσινο φως» έδωσε σε Ελληνίδα η Δικαιοσύνη ώστε να συμπεριλάβει στη ληξιαρχική πράξη γέννησής της και δεύτερο κύριο όνομα, πέραν του βαφτιστικού της. Πρόκειται για το όνομα το οποίο η γυναίκα χρησιμοποιούσε στις κοινωνικές συναναστροφές της από την παιδική της ηλικία με πρωτοβουλία των γονέων της. Έτσι, την γνώριζαν όλοι με αυτό το όνομα στον οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό περίγυρό της.
Συγκεκριμένα, η γυναίκα είχε προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη (Ειρηνοδικείο Βόλου) και ζητούσε να επιτραπεί η προσθήκη στο κύριο όνομα της «Ανδρομάχη» και του δεύτερου κύριου ονόματος «Ασημίνα». Δηλαδή, ήθελε το όνομά της να είναι«Ασημίνα – Ανδρομάχη» και να διαταχθεί η διόρθωση της ληξιαρχικής πράξης γέννησης της.
Κύριο επιχείρημα της προσφεύγουσας ήταν ότι το βαπτιστικό της όνομα της λειτουργεί αποτρεπτικά στις κοινωνικές της σχέσεις και ιδίως στην εργασία της. Και αυτό καθώς, τόσο η ίδια όσο και η οικογένεια της από τη γέννησή της μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν κι έχουν καθιερώσει την προσφώνηση της με το όνομα «Ασημίνα».
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της προσφεύγουσα και δέχθηκε ότι όλοι αποκαλούσαν την προσφεύφουσα «Ασημίνα» και όχι «Ανδρομάχη», όπως είναι το βαπτιστικό της όνομα. «Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αιτούσα να αποκρίνεται μόνο στο κύριο όνομα «Ασημίνα»» αναφέρει το δικαστήριο στην σχετική απόφαση που εξέδωσε και προσθέτει: «Η εν λόγω διάσταση ανάμεσα στο κύριο όνομα «Ασημίνα» που χρησιμοποιεί η αιτούσα στις κοινωνικές της συναναστροφές από την παιδική της ηλικία, με πρωτοβουλία των γονέων της, και στο βαπτιστικό της όνομα «Ανδρομάχη», που αναγράφεται στην ληξιαρχική πράξη γέννησης της, δημιουργεί κωλύματα στην ανάπτυξη της προσωπικότητας της, δοθέντος ότι προκαλεί σύγχυση στις κοινωνικές της σχέσεις και λειτουργεί αποτρεπτικά κυρίως στον χώρο εργασίας της, καθόσον δημιουργεί αμφιβολίες, καχυποψία και αμφισβήτηση περί του προσώπου της και της ταυτότητας της. Η διόρθωση (συμπλήρωση) της ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως της αιτούσας επιβάλλεται λόγω της ασφαλείας των συναλλαγών, καθώς σχετίζεται με τον ακριβή προσδιορισμό της ταυτότητας της και το βαπτιστικό της όνομα της έχει δημιουργήσει δικαιολογημένα μη επιθυμητές συνέπειες».