Η ποινή μειώθηκε για τον υπάλληλο του λογιστηρίου – Αμετάβλητη παρέμεινε και στο Εφετείο, η βαριά ποινή για δις ισόβια στον πρώην Διευθύνοντα σύμβουλο της προμηθεύτριας εταιρείας ο οποίος ωστόσο παραμένει άφαντος
Με μείωση της ποινής του υπαλλήλου του λογιστηρίου που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για το μεγάλο σκάνδαλο προμήθειας οξυγόνου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη και σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση.
Αμετάβλητη παρέμεινε και στο Εφετείο, η βαριά ποινή για δις ισόβια στον πρώην Διευθύνοντα σύμβουλο της προμηθεύτριας εταιρείας ο οποίος ωστόσο παραμένει άφαντος αφού δεν έχει εμφανισθεί στο δικαστήριο και κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το lesvosreport.gr, συμπληρώθηκαν φέτος έντεκα χρόνια μετά την αποκάλυψη του μεγάλου οικονομικού σκανδάλου προμήθειας οξυγόνου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και μόλις ένα χρόνος μετά την εκδίκαση σε πρώτο βαθμό της υπόθεσης. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων με απόφαση που ανακοίνωσε την Τετάρτη, μείωσε από 25 σε 12 η ποινή για τον υπάλληλο του Νοσοκομείου Μ.Π ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης, αναγνωρίζοντάς του τρία ελαφρυντικά, όπως γράφουν σήμερα τα “Νέα της Λέσβου”.
Έχοντας εκτίσει περίπου ενάμιση χρόνο ποινή φυλάκισης, ο υπάλληλος του Νοσοκομείου μετά την απόφαση του Εφετείου μπορεί να ελπίζει ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 θα αποφυλακιστεί . Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκισης (20 χρόνια για απάτη και 10 χρόνια για πλαστογραφία είχαν συγχωνευθεί σε 25 χρόνια). Στο Εφετείο τα 20 χρόνια για την απάτη μειώθηκαν σε 10 και τα 10 για πλαστογραφία, σε 2. Έτσι η συνολική ποινή του μειώθηκε στα 12 χρόνια.
Όπως αναφέρουν τα “Νέα της Λέσβου” σε σημερινό δημοσίευμά τους, το Νοσοκομείο είχε ξεκινήσει ενέργειες να διεκδικήσει με αγωγές τα «κλεμμένα» από την προμηθεύτρια εταιρεία, όμως μετά την πτώχευση που κήρυξε η εταιρεία, έχει βεβαιώσει το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ (όπως διαμοφώθηκε καθώς στα 2 εκατ. ευρώ περίπου που είναι η απάτη έχουν προστεθεί φόροι και πρόστιμα προς το Βοστάνειο) στην Εφορία σε βάρος των δυο καταδικασθέντων. Μέχρι σήμερα η Εφορία δεν έχει κάνει καμιά απολύτως ενέργεια για να εισπράξει τα διεκδικούμενα χρήματα με κατασχέσεις και άλλες ενέργειες. Μπορεί ο καταδικασθείς σε δις ισόβια τότε διευθύνων σύμβουλος να είναι άφαντος έχει όμως στο όνομά του μεγάλη ακίνητη περιουσία που θα μπορούσε να διεκδικηθεί από το Εφορεία.