Ρόδου, κατηγορούμενος για ψευδή βεβαίωση, αντιδήμαρχος του Δήμου Ρόδου.
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και άμεση συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση είναι δύο αστυνομικοί!
Όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατική», από έρευνα που διενεργήθηκε εσωτερικά στην ΕΛΑΣ, διαπιστώθηκε συγκεκριμένα, ότι ο αιρετός, εξέδωσε την 5η Νοεμβρίου 2011, βεβαίωση, που έφερε αστυνομικό, να διαμένει μόνιμα και επί διετία στην δημοτική ενότητα Καλλιθέας, για να εξασφαλίσει την μεταδημότευσή του και την μετάθεση του στο νησί της Ρόδου.
Ο αστυνομικός ωστόσο, όπως προέκυψε από την ίδια έρευνα, δεν ήταν μόνιμος κάτοικος Καλυθιών και δεν είχε δικαίωμα μεταδημότευσης στον καλλικρατικό Δήμο Ρόδου.
Ο αστυνομικός, που προσκόμισε την βεβαίωση δύο μέρες μετά για να εκδοθεί απόφαση μεταδημότευσής του, είχε ως στόχο να μετατεθεί στο νησί.
Η μετάθεσή του στη Ρόδο, φέρεται να του εξασφάλιζε περισσότερα μόρια και θα του επέτρεπε να μετατεθεί συντομότερα στην Λάρισα, απ’ όπου και κατάγεται.
Στην υπόθεση φέρεται να ενεπλάκη κι ακόμη ένας αστυνομικός, που υπηρετεί στο Α.Τ. Αρχαγγέλου, ο οποίος φέρεται να παρέδωσε για λογαριασμό του συνάδελφου του, την αίτηση μεταδημότευσής του κι ένα αντίγραφο της υπηρεσιακής του ταυτότητας, σε επικυρωμένο αντίγραφο, στον αιρετό, για να εκδώσει την επίμαχη βεβαίωση.
Ο αιρετός δηλώνει άγνοια για την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι πείστηκε να εκδώσει την βεβαίωση, διότι τα σχετικά έγγραφα του επέδειξε αστυνομικός και δεν είχε καμία αμφιβολία γύρω από την γνησιότητά τους.
Σημειώνεται ότι για τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν αστυνομικοί για να πετύχουν την μετάθεσή τους σε διάφορα μέρη της χώρας εκκρεμεί αυτοτελής έρευνα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, μετά από αναφορά της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου.
Η συγκεκριμένη έρευνα δεν σχετίζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες με εκείνη που οδήγησε στον εντοπισμό της ψευδούς βεβαιώσεως και αφορά αποκλειστικά κατάχρηση διατάξεων του νόμου για τις μεταθέσεις των αστυνομικών.
Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων κ. Μανώλης Ανδρουλάκης έχει καταθέσει ότι στα Γιάννενα, την Λάρισα, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και την Αχαΐα υπήρξε αυξημένος αριθμός μεταθέσεων βάσει κοινωνικών κριτηρίων την τελευταία δεκαετία.
Αστυνομικοί φέρονται να έχουν καταχραστεί ρυθμίσεις υπέρ αναπήρων, διαζευγμένων, πολυτέκνων ακόμη και την επιμέλεια τέκνων τους για να εξασφαλίσουν την μετάθεση τους στον τόπο καταγωγής τους παρακάμπτοντας την αξιοκρατική διαδικασία των μορίων και στερώντας το δικαίωμα αυτό από συναδέλφους τους που έχουν αποκτήσει τα μόρια.
Το σύστημα μεταθέσεων κάθε φορά δέχεται στοχευμένες παρεμβάσεις-διορθώσεις προκειμένου να ευνοηθούν κάποιοι, όπως συνέβη παλαιότερα με το «Ισομερώς, ή την αναδρομική απόδοση μορίων σε παντρεμένους με παιδιά».
Πηγή:www.dimokratiki.gr