Ο Αντώνης Κάντας έχει ομολογήσει μίζα 1,7 εκατομμύρια δολάρια
Την παραπομπή τους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έξι από τους συνολικά έντεκα κατηγορούμενους για την υπόθεση της μίζας που φέρεται να
διακινήθηκε για την προώθηση της εξαγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος OSA AMK ζητεί η εισαγγελέας εφετών Ελισάβετ Βίρδα.
Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός εισηγείται να καθίσουν στο εδώλιο οι Λάμπρος Μπαρτζώκας, Αντώνης Κάντας, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, Σπύρος Μεταξάς, Φάνης Λυγινός και Γιάννης Σμπώκος, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για ενεργητική και παθητική δωροδοκία σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας προτείνει να μη γίνει κατηγορία σε βάρος των Νικολάου Κάντα και Φωτεινής Ουζουνίδου, ενώ εισηγείται να κηρυχθεί απαράδεκτη η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος των Γιώργου και Πέτρου Χριστροδουλίδη, Γιώργου Καμάρη, αλλά και Γιάννη Σμπώκου για την μερικότερη πράξη του «ξεπλύματος» λόγω εκκρεμοδικίας.
Κομβικό πρόσωπο στην υπόθεση αποτελεί ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας καθώς ήταν εκείνος που τον Δεκέμβριο του 2013, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ισχυρίστηκε ότι ο Λάμπρος Μπαρτζώκας, ως υπάλληλος της κρατικής ρωσικής εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA, τον δωροδόκησε για το αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς OSA AMK με 1,7 εκατομμύρια δολάρια. Αποτέλεσμα ήταν η ομολογία Κάντα, να ανοίξει ένας νέος κύκλος ερευνών που αφορούσε στην συγκεκριμένη υπόθεση.
Τον τελευταίο λόγο, πάντως, για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγγελέας, στην πρόταση της , ζητεί την απόρριψη της αίτησης του Λάμπρου Μπαρτζώκα για άρση του περιοριστικού όρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
newsbeast.gr