Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 53χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και δύο υπάλληλοι του ηλικίας 52 και 24 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν συλληφθεί πριν από τέσσερα χρόνια για τα «φρουτάκια» που έπαιζαν μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών που είχαν εγκαταστήσει, θαμώνες του καταστήματος.
Εκτός από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και τους δύο υπαλλήλους είχαν επίσης συλληφθεί και έξι πελάτες από τους οποίους δυο άνδρες και τέσσερις γυναίκες ηλικίας από 23 έως 59 ετών, που συμμετείχαν ως παίκτες.
Σε βάρος του ιδιοκτήτη και των υπαλλήλων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διενέργεια τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου (για τον 53χρονο ιδιοκτήτη) και άμεση συνέργεια στην πράξη αυτή (για τον 52χρονο και την 24χρονη που εργάζονται ως υπάλληλοι στο κατάστημα).
Χθες οι τρεις κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο του δικαστηρίου, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Αλεξανδρή και Γιώργου Κακακιού, τους έκρινε αθώους.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε βαθμό πλημμελήματος κατηγορούνται οι έξι που συνελήφθησαν ως «παίχτες» στο κατάστημα, για τους οποίους η υπόθεση διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε να δικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο.
Η υπόθεση διαλευκάνθηκε όταν στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στο κατάστημα του 53χρονου, όπου διαπιστώθηκε να έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονικούς υπολογιστές με σύνδεση σε διαδικτυακό πρόγραμμα τυχερών παιγνίων «φρουτάκια» σε διάφορες παραλλαγές, επιτρέποντας την διενέργειά τους από τους έξι πελάτες που συμμετείχαν σε αυτά με καταβολή αντιτίμου στους δυο υπαλλήλους.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο 53χρονος, για να εξασφαλίσει την διενέργεια των παράνομων παιγνίων και να αποφεύγει τυχόν ελέγχους, είχε εγκαταστήσει ειδικό λογισμικό άμεσης απενεργοποίησης των υπολογιστών οι οποίοι ήταν συνδεμένοι και ελέγχονταν από κεντρικό υπολογιστή (server) που διαχειρίζονταν ένας από τους υπαλλήλους.
Από την αστυνομική έρευνα και τον έλεγχο που έγινε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:
• Είκοσι δυο (22) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό
• Ένας (1) ηλεκτρονικός υπολογιστής – κεντρική μονάδα διαχείρισης (server) με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό
• Δυο (2) συσκευές δικτύωσης-διακλάδωσης
• Το χρηματικό ποσό των 225.63 ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα, το οποίο θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
• Ιδιόχειρες σημειώσεις με καταγεγραμμένους πελάτες, οφειλές και κέρδη
ΡΟΔΙΑΚΗ